ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

מרק כתום עם עדשים וסלרי

 

רכיבים:
2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
350 גר' דלעת חתוכה לקוביות
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי גדולים חתוכים  לחתיכות קטנות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1/2 כוס עדשים כתומים שטופים היטב
1/2 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס חלב קוקוס (ללא חומרי שימור)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ופרוס דק
מעט אגוז מוסקט
1 כף כורכום
1 כפית מלח
פלפל שחור (לפי הטעם)
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל במעט שמן זית עם מעט מלח עד שהוא הופך שקוף (בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כ- 2 ס"מ מעל קו הירקות.
4. מוסיפים את שיבולת השועל, הג'ינג'ר ואת שאר התבלינים.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
6. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים את שמן השומשום.
7. לטחון את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ולתקן את התיבול.

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים