ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

לביבות עוף ובטטה אפויות


רכיבים:
500 גרם חזה עוף טחון (עדיף עוף ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)
500 גרם בטטה
2 כפות קמח מלא 
5 כפות שומשום (רגיל או מלא)
1 כף סויה
1/4 כפית קינמון (או לפי הטעם)
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
פירורי לחם מקמח מלא (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)
2. קולפים את הבטטה, חותכים אותה לקוביות ומאדים מעל מעט מים או אופים בתנור עם מעט שמן זית עד לריכוך ומצננים.
3. בקערה גדולה מועכים את הבטטה המוכנה, מוסיפים את העוף ואת יתר הרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
4. בידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה בגודל של כדור פינג פונג, מניחים בתבנית משומנת ומועכים לקבלת לביבה שטוחה בעובי של ס"מ אחד. אפשר גם לצפות את הלביבות בפירורי לחם.
* אפשר ליצור מהתערובת לביבה בצורת שניצל ולצפות אותה בפירורי לחם, זה נראה ממש כמו שניצל והטעם מצוין.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים