ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

עוגת פירות יבשים עם גלידת בננה בהכנה ביתית

עוגת פירות יבשים ללא גלוטן (כשרה לפסח) מוגשת עם גלידת בננה ביתית
רכיבים:
200 גר' צימוקים
200 גר' תערובת של אגוזים (לוז פקאן ושקדים)
100 גר' משמשים מיובשים קצוצים גס
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף ליקר קוואנטרו (או קוניאק)

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל – 160 מעלות.
2. בקערה לערבב את הפירות ואת האגוזים
3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים יחד עם הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והליקר.
4. מוסיפים את האגוזים והפירות לתערובת הביצים ומערבבים.
5. מוזגים ל 2 תבניות מוארכות מצופות בנייר אפיה ואופים למשך 60 דקות או עד שהלחם משחים מלמעלה.
6. מצננים למשך 30 דקות לפחות לפני שבוצעים.
7. פורסים פרוסות דקות מאוד.

גלידת בננה ביתית

רכיבים:
2 בננות בשלות מאוד שקולפו והוקפאו לילה קודם
תוספת אפשרית: 1/4 כוס פקאנים / 1/2 כפית קקאו / פצפוצי שוקולד / סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מוציאים את הבננות מהפריזר וממתינים 2 דקות.
2. שמים במעבד המזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם חלק  וקרמי.
3. מוסיפים תוספות לפי הטעם ומעבדים בעוד כמה פולסים.
4. מגישים מיד.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים