ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

פשטידת פולנטה ותרד

 

רכיבים:
3/4 כוס פולנטה
1/2 שן שום
1/2 חופן שמיר קצוץ
1כפית שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קינואה
450 גרם תרד
1 גביע קוטג’ 
3 ביצים
1 שן שום כתושה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. קולים מעט את גרגירי הפולנטה בסיר יבש עד שיש ריח קל של פופקורן באויר.
2. מוסיפים בהדרגה 1/2 2 כוסות של מים פושרים, תוך כדי ערבוב.
3. ממשיכים לערבב עד שהדייסה הופכת להיות קשה ונפרדת מהדפנות.
4. מכבים את האש ומוסיפים את השום, השמיר את המלח ואת שמן הזית, בוחשים היטב ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
5. משטחים את הדייסה עד שמתקבל משטח חלק, ומניחים בצד להתקרר (למעלה משעה)
6. את התרד ניתן לחלוט במים רותחים או לטגן במעט שמן זית או על טלפון בלי צורך בשמן.
7. את הקינואה מבשלים (הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים 1/2 כוס קינואה ומייבשים בקלייה בסיר. מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומעט מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות. אם אין עוד מים, סוגרים את האש וכעבור 2 דקות פותחים את הסיר ומפוררים את גרגירי הקינואה(
8. מערבבים את התרד עם הקינואה, הקוטג’, הביצים השום והתבלינים ומוזגים מעל הפולנטה.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים