ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

קציצות סלמון אפויות

רכיבים:
250 גרם פילה סלמון
1 כף שמן זית
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
2 כפיות חרדל
2 כפות מיץ לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
1 ביצה
1/4-1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא

לציפוי:
1/4 כוס נבט חיטה
1/4 כוס שומשום מלא
להגשה:
1/2 כוס יוגורט בופאלו (או יוגורט מוצק אחר) 
1 אצת נורי

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.).
2. בתבנית קטנה מניחים את חתיכת הדג, מורחים אותו בשמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל ואופים 10-15 דקות, עד שהדג מוכן (תלוי בעובי הדג).
3. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר בינוני עם מעט מלח 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים ומצננים.
4. במחבת בינונית, מחממים מעט שמן זית ו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום, מעט מלח ואת הכמון ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מצננים
5. בקערה בינונית, מועכים את תפוחי האדמה עד שמתקבל פירה, מוסיפים את הבצל המטוגן, מפוררים פנימה את הדג ומוסיפים את החרדל, הלימון והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
6. מערבבים פנימה את הביצה ו 1/4 כוס פירורי לחם. ניתן להוסיף פירורי לחם אם יש צורך.
7. בצלחת שטוחה מניחים את השומשום ואת נבט החיטה. בידיים רטובות, קורצים קציצות קטנות מהתערובת ומגלגלים בציפוי.
8. מניחים את כל הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 5-10 דקות מכל צד, עד להזהבה משני הצדדים.

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים