ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

מרק כתום מועשר באמרנט ועדשים

רכיבים:

2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומים שטופים היטב
1/4 כוס אמרנט
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית קינמון
2 - 1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית
עירית קצוצה לקישוט
קוביות סלק מאודה לקישוט

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני "מטגנים" את הבצל ללא שמן, עם מעט מלח, הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף (כעבור בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הבטטה, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות ומתבלים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
5. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.
6. טוחנים את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים את התיבול.
7. מקשטים ומגישים.

*** אני מוסיפה למרק קוביות של סלק מאודה במקום קרוטונים, זה יוצא ממש יפה, טעים וקראנצ'י וממש ממש בריא!

לצפייה בכתבה במאקו
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים