ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

המתכון שלי לגרנולה

המצרכים:
היבשים:
4 כוסות שיבולת שועל שלמה
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שבבי שקדים
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
1/3 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס שומשום מלא
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/4 כוס סוכר חום דמררה (לא חובה)
הרטובים:
1/2 כוס סילאן תמרים טבעי (ללא סוכר)
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן קנולה בכבישה קרה
לאחר אפייה:
1/3 כוס אוכמניות מיובשות
1/3 כוס חמוציות ממותקות ברכז תפוחים
אפשרויות להעשרה (לאחר האפיה):
זרעי פשתן טחונים
זרעי צ'יה
נבט חיטה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום נמוך (150-160 מעלות צ.). מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים.
2. בקערית קטנה מערבבים את המצרכים הרטובים.
3. מוזגים את תערובת המצרכים הרטובים לקערת היבשים ומערבבים היטב ובמהירות.
4. משטחים את התערובת בשכבה אחידה על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 45-50 דקות, עד שהגרנולה מקבלת את הצבע הרצוי. אם יש צורך ניתן לערבב ולהפוך מעט במהלך האפייה.
5. מצננים את הגרנולה ומוסיפים את האוכמניות והחמוציות היבשות. מערבבים.
6. אם תרצו להעשיר את הגרנולה בנוגדי חמצון ובאומגה 3 תוכלו להוסיף גם זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה או נבט חיטה (1/4 כוס מכל אחד), אך אז יהיה צורך לשמור את הגרנולה בקירור.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים