ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

אגרול מאודה ממולא בעוף, ירקות ואטריות שעועית

רכיבים:

12 דפי אורז
1/2 כרוב לבן קצוץ
3 גזרים
1/2 חבילת אטריות שעועית
4 יח' חזה עוף

לרוטב / מרינדה (להכין פעמיים, פעם אחת תשמש כרוטב ופעם אחת כמרינדה לעוף)
1/2 כוס רוטב סויה  
3 כפות מולסה שחורה
1/2 - 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

להכנת המילוי:
1. מכינים את המרינדה ומשרים בה את העוף למשך כשעה.
2. משרים את אטריות השעועית במים רותחים בכלי סגור למספר דקות ומסננים
3. מכינים את הרוטב על ידי בחישה של כל המרכיבים עד לקבלה של מרקם אחיד.
4. חותכים את הגזר לרצועות וקוצצים את הכרוב.
5. במחבת עמוקה או בסיר רחב מטגנים במעט שמן לטיגון את העוף.
6. כשהעוף מוכן מוציאים אותו ומטגנים את הכרוב והגזר עם מעט מלח.
7. כשהירקות מתרככים מעט מוסיפים את הרוטב ומבשלים עם מכסה סגור כ – 5-10 דקות נוספות. הירקות צריכים להיות רכים אך לא רכים מידי.

להרכבת האגרול:
1. משרים דף אורז בתבנית עגולה עם מים חמים עד לריכוך (2 דקות בערך).
2. מניחים על מגבת נקייה לספיגת המים המיותרים.
3. שמים במרכז דף האורז רצועה מהעוף ואת המלית בצורה של פס לרוחב.
4. מקפלים את דף האורז לפי הסדר הבא: מלמטה, מהצדדים ואז מגלגלים כלפי הנקודה העליונה.
5. האגרול מוכן להגשה.

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים