ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

פלפלים ממולאים בבורגול, עשבי תיבול ואוכמניות מיובשות


המצרכים:
4-5 פלפלים בשלל צבעים למילוי
למילוי:
1 כוס בורגול גס
½1 כוסות מים רותחים
1 בטטה
2 גזרים
חופן גרעיני חמנייה מקולפים
2-3 כפות רסק עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
1/4 כוס אוכמניות מיובשות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
מעט אבקת שום
מעט פלפל שחור
לסיר:
1 כוס מים רותחים
1 כף אבקת מרק טבעית בטעם עוף (לא חובה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
2-3 עגבניות אדומות וקטנות

אופן ההכנה:
1. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומנקים מגרעינים.
2. שמים את הבורגול בכלי יחד עם המים הרותחים, מכסים וממתינים כ- 20 דקות. מפוררים ובודקים אם הבורגול עוד ממש קשה אפשר להוסיף  מעט מים רותחים ולכסות לכמה דקות נוספות.
3. בינתיים מקלפים את הבטטה ואת הגזרים ומגררים אותם דק לתוך קערה.
4. קולים את גרעיני החמנייה על מחבת יבשה תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים מכל הכיוונים. מוסיפים לקערה.
5. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי לקערה יחד עם הבורגול ומערבבים.
6. ממלאים את הפלפלים ומסדרים אותם עומדים צפופים יחד בתוך סיר.
7. מערבבים את כוס המים הרותחים עם אבקת המרק, הרסק ועם מעט מהתבלינים ששימשו אותנו למילוי, ומוזגים לתחתית הסיר.
8. חותכים את העגבניות לחצאים ומניחים כל חצי עם הפנים מטה לכיסוי כל פלפל.
9. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות על אש בינונית.

 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים