ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

סלט קינואה רענן עם עשבי תיבול וחמוציות

רכיבים:
1 כוס קינואה
1/3 כוס עדשים שחורים או חומים
2 גזרים גדולים
1 פלפל אדום
1 בצל סגול קטן
2 מקלות סלרי
1 חופן שקדים
1 חופן חמוציות מיובשות
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
1/2 1 לימונים סחוטים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סומק
1 כף שמן זית – לא חובה

אופן ההכנה:
1. הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים כוס קינואה ומייבשים בקלייה בסיר. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות. אם אין עוד מים, סוגרים את האש וכעבור 2 דקות פותחים את הסיר ומפוררים את גרגירי הקינואה. ממתינים שתתקרר.
2. מבשלים את העדשים בכוס מים עד שהם מעט רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
3. חותכים את כל הירקות, השקדים והחמוציות לגודל קטן ואחיד.
4. ברגע שהקינואה והעדשים הצטננו, מערבבים יחד את כל המרכיבים.
5. מוסיפים מלח, פלפל וסומק.
6. את הלימון מוסיפים בהדרגה כדי לווסת את החמיצות הרצויה.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים