ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

פאי בטטה ורוקפור (עם גרסה כשרה לפסח וגרסה ללא גלוטן)


המרכיבים:
לבצק:
1 כוס שקדים ללא הקליפה
3/4 כוס קמח מלא/ללא גלוטן/קמח מצה
3 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה מומס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
3-4 כפות מים קרים
למלית:
מעט שמן זית
3 ביצים בינוניות
1 גביע קוטג' 5%
3 כפות קמח מלא / ללא גלוטן / קמח מצה
1 שן שום כתושה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
לפיזור מלמעלה:
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם גבינת רוקפור עיזים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים את השקדים בתנור וקולים כ- 5 דקות עד להשחמה קלה. מצננים.
2. מערבבים את קוביות הבטטה עם מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל- 20 דקות עד לריכוך.
3. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את השקדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק למעט המים ומעבדים יחד. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי עיבוד עד לקבלת פירורי בצק. מגבשים את הפירורים יחד לכדי בצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
4. מכינים את המלית: טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומתבלים.
5. משמנית תבנית פאי עגולה בספריי שמן קנולה. בעזרת הידיים, משטחים את הבצק בשכבה דקיקה, באופן שווה בתבנית ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
6. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, מוזגים את המלית על הבצק, מפזרים מעליה את הבטטה ואת האגוזים ומפוררים מעל הכל את הגבינה באופן שווה. מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים כ- 25 דקות עד שהפאי מתייצב ומזהיב. ממתינים 10 דקות ומגישים.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים