ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

מרק סלק עם בצקניות סולת מלאה


רכיבים:
למרק:
2 בצלים קצוצים
1 גזר מגורר גס
2 עגבניות קצוצות, קלופות וללא גרעינים
2 סלקים קלופים ומגוררים
2 תפוחי אדמה קלופים מחולקים לרבעים
8 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים עם אבקת מרק)
2 עלי דפנה
1 כוס (4-5 עלים) עלי סלק (או מנגולד) קצוצים (מפרידים את הגזע הקשה וקוצצים גם אותו וגם את העלים)
1/4 כוס מירין (לא חובה)
1 כף מיץ לימון
פלפל שחור
מלח
לבצקניות:
2 כוסות קמח סולת מלא
1 כוס מים
1 ביצה טרופה
1 כפית כורכום
מעט אבקת שום
מלח

הוראות הכנה:
1. בסיר בינוני-גדול מטגנים את הבצל ב- 2 כפות שמן זית שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את העגבניות וממשיכים לטגן כ – 10 דקות נוספות.
2. מוסיפים את הסלק המגורר ותפוח האדמה יחד עם הנוזלים.
3. מוסיפים את עלי הדפנה. ומבשלים מכוסה, על אש קטנה למשך 30 דקות.
4. בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשהים ל- 15 דקות.
5. מוסיפים את המירין, הלימון ואת עלי הסלק, מתבלים בפלפל שחור ובפלפל ומביאים לרתיחה.
6. בידיים רטובות יוצרים כדורים מתערובת הסולת ומניחים אותם בעדינות בתוך המרק הרותח. מנמיכים את האש, מבשלים עוד 5 דקות נוספות.
7. ניתן להגיש חם או קר.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים