ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

דג פורל מאודה עם כרישה וג'ינג'ר ברוטב מיסו


המרכיבים:
4 דגי פורל שלמים
3-4 לימונים שלמים חתוכים לפרוסות דקות
2 כרישות חתוכות לעיגולים דקים
3 ס"מ שורש ג'ינגר חתוך לרצועות דקות
8 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
חופן גבעולי כוסברה
מעט מלח
לרוטב:
1 כוס מיץ תפוחים מלא
1 כף שירו מיסו (ממרח מיסו בהיר)
מלח
1/4 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. מניחים על תחתית שתי הקומות בסיר אידוי מבמבוק את פרוסות הלימון, שומרים 2 פרוסות לשים בתוך כל דג, מעליהן את הג'ינג'ר ואת  הכרישה.
2. ממלאים כל דג ב- 2 פרוסות לימון, בגבעולי בצל ירוק ובכמה גבעולי כוסברה, ממליחים מעט ומניחים בכלי האידוי.
3. שמים את כלי האידוי מעל סיר עם מים רותחים ומאדים במשך 20 דקות.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את מיץ התפוחים עד שהוא כמעט רותח. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את המיסו, שמן השומשום ומתבלים במעט מלח. מערבבים היטב כך שלא יישארו גושים.
5. מגישים את הדג לצלחות יחד עם מעט מהלימון, הג'ינג'ר והכרישה, מוזגים בתוך כל דג 1-2 כפות מהרוטב ומגישים.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים