ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

לביבות עדשים וכרובית


הרכיבים:
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 כרובית (כ-500 גרם)
2 ביצים
2 כפות טחינה
1 בצל קצוץ
1 בטטה מגוררת
1/4-1/2 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)
1 כפית שטוחה של מלח
פלפל
כמון
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן שמים את העדשים יחד עם 1 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
2. במעבד מזון, טוחנים את הכרובית יחד עם חצי מכמות העדשים עד שכל הכרובית מגיעה למצב של פירורים.
3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב יחד, מוסיפים את הכרובית והעדשים ואת הבצל והבטטה ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ואת הקמח בהדרגה, עד לקבלת מרקם יחסית יציב.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.) ומרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות בשמן זית. באמצעות כף יוצרים לביבות בעובי 1-1.5 ס"מ ומניחים אותן על התבנית. אופים במשך 20-25 דקות, עד שמשחים מלמעלה. מוציאים מהתנור ומגישים.

לצפייה בכתבה המלאה במאקו

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים