ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

מלאי רומני בנוסח בריא


המרכיבים:
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1 גביע קוטג'
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק
3/4 כוס צימוקים שחורים*
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס "שקדייה"- ממרח שקדים
1/4 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה)
מעט קינמון
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס פולנטה- קמח תירס גס
1 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)

• למה צימוקים שחורים דווקא? כי על הצימוקים שצבעם לבן שמו חומרים כימיים כדי שצבעם יהיה בהיר גם לאחר תהליך הייבוש. לכן תמיד אני ממליצה לבחור בצימוקים הכהים.
• העוגה לא מאוד מתוקה והצימוקים בה הם כמו פנינים של מתיקות. מי שאוהבת מתוק יותר יכול להוסיף 1/4 כוס סוכר חום דמררה. זה יעשה את העבודה.

אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים את החומרים רטובים: טורפים את הביצים, מוסיפים את הקוטג', רסק התפוחים, הסילאן, השקדייה,שמן הקוקוס ותמצית הוניל. מערבבים.
2. מוסיפים לבלילה את החומרים היבשים: הקינמון, המלח, אבקת האפייה ושני מסוגי הקמח. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא של כל החומרים.
3. מוסיפים את הצימוקים ובוחשים.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.) ומשמנים תבנית אפייה (אינגליש קייק / תבנית מלבנית / תבניות אישיות) יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות. עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.

לכתבה המלאה במאקו

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים