ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

פשטידת פולנטה ופטריות

 

המצרכים:
3/4 כוס פולנטה
1/2 שן שום כתושה
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח
1 בצל חתוך לרצועות
1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות דקות
1 גביע קוטג’
3 ביצים
1/3 כוס קמח מלא (או קמח ללא גלוטן)
1 שן שום כתושה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. קולים מעט את גרגירי הפולנטה בסיר יבש עד שיש ריח קל של פופקורן באויר.
2. מוסיפים בהדרגה 1/2 2 כוסות של מים פושרים, תוך כדי ערבוב.
3. ממשיכים לערבב עד שהדייסה הופכת להיות קשה ונפרדת מהדפנות.
4. מכבים את האש ומוסיפים את השום, את המלח ואת שמן הזית, בוחשים היטב ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
5. משטחים את הדייסה בעזרת לקקן רטוב במים עד שמתקבל משטח חלק, ומניחים בצד להתקרר (לוקח כחצי שעה).
6. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהם מתרככים.
7. מערבבים את הביצים עם הקוטג’, הקמח והשום מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוזגים מעל הפולנטה.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים