ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

סלט אטריות אורז מלא עם ברוקולי, אצות היזיקי וקשיו


המרכיבים:
200 גרם אטריות דקות מאורז מלא
2 כפות אצות היזיקי מיובשות (5 גרם)
200-250 גרם תפרחת ברוקולי שלם טרי
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות (גפרורים)
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים קלות בתנור (ללא תוספת שמן)
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
2 כפות סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)
1/2 כוס רוטב סויה אמיתי
2 כפות שמן קנולה (עדיף להשתמש בשמן קנולה לא מזוכך לתיבול)
2 שיני שום כתושות
3 טיפות שמן שומשום לא מזוכך

אופן הכנה:
1. משרים את אטריות האורז במים רותחים למשך 5 דקות ומסננים.
2. משרים את האצות במים רותחים עד שמתרככות.
3. קולים את הקשיו בתנור ( כ 5 דקות )עד שמקבלים גוון מוזהב. שוברים קלות את האגוזים.
4. מרתיחים מים עם מלח בסיר וחולטים את הברוקולי במשך 3 דקות. שוטפים במים קרים מאוד לעצירת הבישול ומסננים.
5. הכנת הרוטב: מערבבים את היטב את הטחינה והסילאן, מוסיפים תוך כדי בחישה מהירה את רוטב הסויה, שמן הקנולה, השום ושמן השומשום  עד לקבלת מרקם אחיד.
6. מכניסים  לקערת ההגשה את האטריות, האצות, הברוקולי, הגזר והרוטב, מערבבים היטב ובעדינות עד שהרוטב מכסה את כל המרכיבים. מוסיפים את הקשיו ומגישים
 

לצפייה בכתבה המלאה במאקו

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים