ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

לביבות קינואה ותפוחי אדמה אפויות בתנור


המרכיבים:

1 כוס קינואה
1/3 כוס עדשים צהובים
2 תפוחי אדמה מאודים
1/3 כוס גרעיני חמניה (אם זה מיועד לילדים, אפשר לטחון או לקצוץ את הגרעינים)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
2 כפות שקדיה
כמון
1.5 כפיות מלח
אגוז מוסקט
פירורי לחם מלא (או מקמח כוסמין מלא) ו/או שומשום מלא לציפוי

אופן ההכנה:
1. שוטפים במסננת דקה את הקינואה והעדשים, מסננים ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 3/4 2 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-25 דקות, עד שנגמרים המים.
2. מעבירים את הקינואה והעדשים לקערה גדולה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים יחד בממעך פירה ידני. מוסיפים את גרעיני החמניה, הבצל והשום ומערבבים.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). בקערית קטנה ונפרדת טורפים את שתי הביצים עם השקדיה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה הגדולה.
4. מתבלים ומערבבים היטב. צרים כדורים בגודל בינוני מהתערובת, טובלים אותם בפירורי לחם, מניחים בתבנית אפיה משומנת קלות (עדיף בשמן זית). מועכים מעט את הכדורים עד לקבלת לביבות בעובי 1 ס"מ.
5. אופים במשך 20 דקות ומגישים.

לצפייה בכתבה המלאה במאקו
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים