ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

מרק אפונה חורפי


המרכיבים:
1 כוס אפונה יבשה
2 בצלים חתוכים בינוני
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 כפות שיבולת שועל
1 כפית כורכום
מלח ופלפל
1 כף שמן זית – לא חובה

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את האפונה, משרים (לא חובה), ומסננים.

2. בסיר בינוני שמים את הבצל, זורים עליו מעט מלח ו"מטגנים" אותו בנוזלים שהוא מגיר. כשהבצל מעט משחים מוסיפים את הבטטה והאפונה, מערבבים עוד דקה ומוסיפים 5 כוסות מים פושרים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר.

3. מוסיפים את הקישואים, שיבולת השועל והתבלינים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהאפונה רכה.

4. מסירים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק למרקם הרצוי (אני טוחנת 80% - זה כיף שנשארים חלקי ירקות וכמה אפונים לא טחונים, זה נותן מרקם מענין יותר).

5. מוסיפים שמן זית ומערבבים (אני אוהבת להוסיף את השמן בסוף, כך הוא שומר על תכונותיו ועל הערך התזונתי שלו).

לצפייה בכתבה המלאה במאקו

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים