ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

פשטידת זוקיני ואצות


המצרכים:
5 יחידות זוקיני
מלח
מעט אצות היזיקי
מעט אצות וואקאמה
2 ביצים
1/3 כוס חלב קוקוס (עדיף ללא חומרי שימור)
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 שן שום כתושה
1/2 כוס קמח מלא (או קצת יותר במידת הצורך)
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות פירורי לחם מקמח מלא
לעיטור:
1 כף שומשום מלא
1 כף שומשום שחור

אופן ההכנה:
1. מגררים את הזוקיני בפומפייה גסה או חותכים לפרוסות דקות, מניחים במסננת מעל הכיור וזורים מלח. משהים ל – 20 דקות וסוחטים את הנוזלים.
2. בינתיים מניחים את האצות בקעריות עם מים פושרים ומשהים.
3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
4. מוסיפים את הזוקיני הסחוטים, את האצות המסוננות, את הבצל הירוק ואת שן השום ומערבבים.
5. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח.
6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.) ומשמנים עם מעט שמן זית תבנית בקוטר 9 ס"מ או תבנית מלבנית קטנה. זורים על תחתית התבנית את פירורי הלחם  עד לכיסוי אחיד ויוצקים את התערובת של הפשטידה מעל בזהירות.
7. זורים מעל התערובת את השומשום השחור והשומשום המלא, מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת. מצננים מעט, פורסים ומגישים.

לצפייה בהסבר על המתכון , האיכות התזונתית של הרכיבים ובאופן הכנת המתכון כפי שהצגתי אותו בתכנית 'אצבע על הדופק' לחצו כאן

 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים