ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

קרקרים מאורז מלא - ללא גלוטן

הרכיבים:
1 כוס קמח אורז מלא (ניתן להשתמש גם בקמח קינואה נטול גלוטן או בקמחים מלאים עם גלוטן)
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס שומשום מלא או רגיל
1/4 כוס פשתן מושרה ב-3/4 כוס מים למשך 15 דקות
1/2 כפית מלח (או מעט יותר לפי הטעם)
1 כפית זעתר (פחות או יותר, לפי הטעם)
2 כפות שמן זית או שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על חום נמוך (160 מעלות צ.)
2. מערבבים היטב את הקמח עם הגרעיני, השומשום, הפשתן יחד עם מיי ההשריה שלו, התבלינים והשמן. (אפשר להשתמש במכתש ועלי וקבלת תערובת חלקה יותר)
3. משטחים את התערובת על נייר אפייה ומניחים מעליה עוד נייר אפייה. באמצעות מערוך משטחים את התערובת לעובי דק ואחיד. מפרידים את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור. כעבור 10 דקות מוציאים את התבנית, חורצים את חריצי הקרקרים לפי הגודל והצורה הרצויים וממשיכים לאפית 20-30 דקות עד שהקרקרים מתייבשים ומקבלים גוון זהבהב.
4. לקבלת גוון שחום יותר נותן להעלות את הטמפרטורה ל-190 למשך 5 הדקות האחרונות של האפייה.

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים