ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

לביבות קישואים ותרד

רכיבים:
1/2 ק"ג קישואים בהירים או כהים (זוקיני)
2 ביצים טרופות
2 כפות טחינה
200 גרם תרד קפוא מופשר וסחוט
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שיבולת שועל דקה
1/4-1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מגררים את הקישואים למסננת, זורים מעט מלח מלמעלה ומניחים מעל הכיור. כעבור כ-20 דקות סוחטים את הקישואים.
2. בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את הטחינה וטורפים היטב יחד. מוסיפים את הקישואים והתרד הסחוטים היטב, את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה ושיבולת השועל. מערבבים היטב.
3. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומערבבים, בודקים אם הבלילה יציבה ואפשר להכין ממנה לביבות, אם היא עדיין מאוד נוזלית אפשר להוסיף עוד מעט קמח עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעולות צ.) ומרפדים בנייר אפייה משומן קלות (בשמן זית). מכינים לביבות אחידות מהתערובת ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהלביבות יציבות ומעט משחימות.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים