ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

טבעות בצל - הגרסה הבריאה

הרכיבים:
4 בצלים גדולים
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם מלא או פירורי כוסמין
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. קולפים את הבצלים בעודם שלמים ופורסים אותם לרוחב לפרוסות. מפרקים את הפרוסות בעדינות לטבעות.
2. מניחים בסיר עם מעט מים רותחים רשת אידוי ומניחים את טבעות הבצל על הרשת ומכסים. מאדים על אש גבוהה למשך 5 דקות. עד שהבצל הופך שקוף אך הוא עדיין פריך.
3. בדומה לאופן הכנת שניצל מכינים 2 קעריות קערית אחת עם ביצה וקערית אחת עם פירורי הלחם והתבלינים. (יש אפשרות להכין קערית נוספת בה יהיה פשוט קמח מלא ואפשר יהיה לטבול בה את הבצל לפני שטובלים אותו בביצה, זה יעזור להגיע לכיסוי מקסימלי של הביצה). טובלים כל טבעת בצל מאודה בקערית הביצה ולאחריה מצפים את הטבעות בפירורי הלחם.
4. מחממים תנור על חום בינוני-גבוה (190 מעלות צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה עם מעט שמן זית, שמן קנולה או שמן קוקוס. מניחים את הטבעות המצופות על נייר האפייה ואופים במשך כ-10 דקות, עד שמשחים.
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים