ליה שומרון בפייסבוק

הצטרפו לניוזלטר החודשי

ייעוץ תזונתי וסדנאות בישול
המתכונים של ליה שומרון פינדר
מתכונים - אוכל טוב מאקו
המתכונים המומלצים של ליה שומרון
מתכוני בריאות - מתכון בטוח ערוץ 2
מתכונים בריאותיים

קציצות סלמון וקינואה ברוטב עגבניות

הרכיבים:
400 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בינוניות
1/3 כוס קינואה
1 ביצה
1 בצל יבש חתוך גס
100 גרם בטטה / דלורית / גזר חתוך גס
חופן כוסברה (או פטרוזיליה)
1 כפית כורכום
מלח ופלפל
לרוטב:
1 חבילה קטנה (100 גר') של רסק עגבניות
2 כפות סילאן (מתמרים בלבד, ללא סוכר)
2 כפיות כורכום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה בסיר קטן, מוסיפים 2/3 כוס מים ומבשלים במשך 20 דקות (אפשר כמובן להכין כוס קינואה ולהשתמש רק בשליש). מצננים מעט.
2. במעבד מזון שמים את הסלמון עם הקינואה והביצה ומעבדים היטב. מעבירים לקערה בינונית.
3. במעבד מזון קוצצים דק את הבצל, הבטטה והכוסברה ומוסיפים לקערה עם הדג. מתבלים ומערבבים הכל יחד.
4. בסיר רחב מערבבים יחד 5 כוסות מים רותחים עם הסילאן והתבלינים ומביאים לרתיחה. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינגפונג ומניחים בעדינות במים הרותחים. לאחר שכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
5. מגישים על מצע של אורז בשמתי מלא, קינואה, פירה שורשים או כל מצע בריא אחר...
 

Created by L.A Studio L.A Studio בניית אתרים